Yemekler

Tavuklu Cevizli Dürüm

Malzemeler 

  • 2 adet tavuk göğsü, jülyen doğranmış
  • 1 su bardağı California cevizi, kavrulmuş, iri doğranmış
  • 1 adet soğan, jülyen doğranmış
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı isli toz kırmızıbiber (smoked paprika)
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı tabasco sos
  • 1 çorba kaşığı tabasco sos
  • 1 çorba kaşığı Worcestershire sos
  • 4 adet lavaş ekmek (tortilla ekmeği)
  • Karışık yeşillikler
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Tarif

  • Kapaklı genişçe bir kapta sarımsak, soğan, toz kişniş, toz zencefil, isli toz kırmızıbiber, karabiber, tabasco sos, Worcestershire sos, bir tutam tuz ve 2 kaşık zeytinyağını karıştırın. Tavukları iyice sosa bulayıp kabın kapağını kapatın. Marine olması için buzdolabında bir gece bekletin.
  • 2 kaşık zeytinyağını genişçe bir tavada ısıtıp marine ettiğiniz tavuğu tavaya alın. Yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Tavuklar piştikten sonra kavrulmuş California cevizlerini ekleyip karıştırın.
  • Tortilla ekmeklerinizi ısıtıp tavuklu karışımı ekmeklere pay edin. Üzerine yeşillik ekleyip dürüm haline getirin. Arzuya göre farklı soslar eşliğinde bekletmeden servis edin.

Tarifler