Salatalar

Gavurdağı Salatası

Malzemeler

  • 1/4 kırmızı soğan veya 1/4 beyaz soğan, ince ince doğranmış
  • tuz, tatlandırmak için
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş sumak
  • 2 orta boy domates, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
  • 2/3 fincan maydanoz, ince ince doğranmış (taze)
  • 2 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • -1 çay kaşığı nar ekşisi (nar pekmezi olarak da bilinir)
  • 2 -3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı Arnavut biberi
  • 1/2 fincan California cevizi kavrulmuş

Hazırlanışı

  • Soğanı tuz ve sumak ile yoğurun.
  • Bütün malzemeleri orta boy bir kâsede harmanlayın.
  • Şık bir sunum tabağına alıp ceviz ile süsleyin.
  • Servis etmeden önce birkaç saat kenarda dinlendirirseniz gavurdağı salatasının aroması güzelleşir.

Tarifler