Saklama ve işleme sırasında cevizin tazeliğini nasıl koruyabilirsiniz?
SOĞUK SAKLAMA = TAZE LEZZET!
California cevizlerinin taze tadını, cevizleri soğukta saklayarak koruyabilirsiniz. Ceviz, uzun süre yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında bozulur. Isı cevizdeki yağın yapısını değiştirerek, istenmeyen kokulara ve tatlara yol açar. Taze ceviz hafif yemişimsi kokar ve tatlıdır. Ceviziniz vernik kokusu veriyorsa, bozulmuş demektir. Bozulan cevizleri hemen çöpe atmalısınız!
Cevizi satın aldıktan sonra, onları saklamak için en iyi yer, kullanım amacına göre buzdolabınız veya dondurucunuzdur. Cevizi hemen kullanacaksanız, buzdolabınıza yerleştirin. Cevizi bir ay veya daha uzun sürekle saklayacaksanız, dondurucuya yerleştirin.
Cevizleri sızdırmaz ambalajda aldıysanız, orijinal ambalajında saklayabilirsiniz. Ambalajı açtıktan sonra, tazeliği korumak için cevizleri hava geçirmez bir kaba aktarın. Cevizleri kabuklu veya kabuksuz olarak toplu aluyorsanız, uzun süreli soğuk depolama için hava geçirmez bir kaba yerleştirin.
Cevizi buzdolabınızda saklarken, güçlü koku veren gıdalardan (örn. balık, lahana, soğan) uzakta tutun, çünkü ceviz diğer gıdaların kokularını emebilir.
Cevizleri kullanmaya hazır olana kadar kabuklarından ayırmayın veya dövmeyin. Aynı prensip dövülmüş ceviz unu için de geçerlidir; cevizleri tarife eklemeye hazır olmadan hemen önce dövün. Bu, cevizin tadının korunmasına yardımcı olacaktır.
Copyright © 2018 Tüm Hakları Saklıdır. Kaliforniya Cevizi
Sercotec Dijital Medya